Zomerzappen: kijktips zonder herhalingen

Even niets leuks op tv? Zeker wel!

12 augustus 2021 18:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6

Donderdag 12 augustus

Greatest hits of the 80s (NPO 3, 21:50 uur)

Smullen van de verhalen achter grote hits uit de jaren 80. Britse muziekkenners doen uit de doeken hoe songs als Careless whisper en Prince klassiekers als 1999 en Vienna het levenslicht zagen. Daarnaast aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de Eurythmics evergreen Sweet dreams are made of this, dé synthpop standaard van de eighties.

Kijk terug.

Vrijdag 13 augustus

Sterren Muziekfeest op het plein (NPO 1, 20:30 uur)

Feestvieren en meezingen in coronatijd, het kon afgelopen voorjaar tijdens de opnames van Muziekfeest op het plein vanuit het Openlucht Museum in Arnhem. Vanavond een registratie van het derde deel van het vrolijke volksfeest.

Kijk terug.

Zaterdag 14 augustus

Een Huis Vol (NPO 1, 19:05 uur)

Meekijken in de bijzondere wereld van grote gezinnen, het kan de komende twee weken weer zo goed als dagelijks. In deze serie zien we uiteraard hoe het met oude bekenden de Buddenbruckjes is, maar we maken ook kennis met de Amsterdamse Cudoghams, een gezin met zeven kinderen dat een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk wil hebben.

Kijk terug.

Zondag 15 augustus

Promenade (NPO 3, 22:05 uur) 

Diederik Ebbinge bedankte voor de verfilming van De luizenmoeder, onder meer om zijn handen vrij te hebben voor de derde reeks van de onnavolgbare talkshow Promenade, niet te verwarren met Zomer promenade. Vaste gasten Ton Kas, Henry van Loon en Eva Crutzen zijn weer van de partij om nieuwkomer Peter van de Witte te verwelkomen. Dat wordt zeker weten hilarisch. Waarvan akte.

Kijk terug.

Maandag 16 augustus

Veronica Inside (Veronica, 20:30 uur)

Erg lang hebben Johan Derksen, René van der Gijp en de rest niet van hun vakantie kunnen genieten. Na 91 onafgebroken afleveringen van De oranjezomer treden ze nu alweer aan voor de start van het nieuwe seizoen Veronica inside, de voetbaltalkshow waar de hele wereld aan bod komt. Het wordt een bijzondere reeks, want Johan Derksen heeft aangekondigd écht te stoppen na dit seizoen.

Kijk terug.

Dinsdag 17 augustus

Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn (NPO 2, 22:10 uur) 

In de slotaflevering van zijn bijzondere interviewserie heeft Hans Dorrestijn (81) een openhartig gesprek met generatie- en vakgenoot Paul Haenen (75). De twee cabaretiers hebben elk een unieke werkwijze en kijk op het leven, maar vinden elkaar desondanks op de planken.

Kijk terug.

Woensdag 18 augustus

MAX voor Limburg (NPO 1, 19:00 uur) 

Omroep MAX staat de hele dag stil bij de slachtoffers van de watersnood in Limburg. Dionne Stax en Jan Slagter vragen in drie specials aandacht voor de natuurramp en laten de gevolgen zien. Later op de avond staat Op1 ook in het teken van Limburg en de nasleep van het natuurgeweld.


Donderdag 19 augustus

The Repair Shop (Discovery, 20:30 uur)  

De beste reparateurs ter wereld staan klaar om kostbare kleinoden en dierbare bezittingen weer in volle glorie te herstellen. Deze aflevering heeft een Nederlands tintje: een Hollandse fan van The repair shop heeft de overtocht gemaakt om de Britse experts naar het defecte zakhorloge zijn oma te laten kijken.  

Kijk terug.

Vrijdag 20 augustus

Car Wars (SBS 6, 20:30 uur) 

Winston Gerschtanowitz en zes BN’ers wanen zich weer even kind in de grote mensenwereld van de radiografisch bestuurbare raceauto’s. De komende weken laten onder anderen Leontien van Moorsel, Wolter Kroes, Herman den Blijker en Najib Amhali zien dat ze een mini-Max Verstappen zijn.

Kijk terug.

Streaming tip

Dokter Roman (Videoland, vanaf donderdag 19 augustus)

Vlak voor de zomerstop maakten GTST-kijkers kennis met Roman van Loon, een knappe huisarts die de vriendelijkheid zelve lijkt. In de speciale Videoland miniserie Dokter Roman blijkt dat het personage gespeeld door Kiefer Zwart duistere kanten heeft. Twee rechercheurs houden hem aan op verdenking van stalking. Roman moet zijn onschuld zien te bewijzen… Tenminste, als hij onschuldig is!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Nog meer tips? Lees die van vorige week terug.

Meer over