Marco Borsato maakt presentatiedebuut in tv-actie War Child

22 mei 2015 15:04 | amusement | Door Televizier

© EO

Marco Borsato en Tooske Ragas presenteren begin juni de tv-actie Friends For War Child. Voor Marco is dat zijn eerste presentatieklus.

Met de benefietavond Friends For War Child wil de EO laten zien hoe het is om als kind in oorlog te leven. Marco Borsato en Tooske Ragas presenteren de show. Speciaal voor de uitzending zijn Marco en zijn dochter Jada op reis gegaan naar een crisisgebied. Ook Tooske, Dotan en Nelleke van der Krogt gingen op pad naar Libanon en Colombia voor items over oorlogskinderen.

War Child

"Ik vond het best ongemakkelijk om naar Colombia te gaan," aldus Tooske. "Ik voelde de beklemming van dreiging en dat was dan maar voor een paar dagen. Onvoorstelbaar als je als kind dag in dag uit met die angst te maken hebt." Marco Borsato zag de risico's van de reis voor Jada in. "Leontine en ik hebben daar eerst heel uitvoerig over gesproken," vertelt hij aan het AD. "Zo'n reis is nooit zonder gevaren. Het was Jada's wens om met mij mee te gaan naar een vluchtelingenkamp."

Tooske gaat zingen

Tijdens de tv-uitzending worden de reisitems voorzien van livemuziek, gespeeld en gezongen door de gasten zelf. Marco zingt met Jada het nummer Samen voor altijd en ook doet hij een duet met Tooske. Alleen Nelleke van der Krogt gaat niet zelf zingen: haar item krijgt muzikale begeleiding van Ali B en Glen Faria. Ondertussen is er een belpanel met bekende en onbekende Nederlanders bezig met het werven van nieuwe donateurs voor War Child.

Friends For War Child is op woensdagavond 10 juni om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Tooske Ragas presenteert vogelspot-show In De Ban Van De Condor.

Meer over