Blijven praten

Marieke Elsinga geeft krachtig statement over body positivity

30 Juni 2020 09:25 | amusement | Door Andrea Peelen

© RTL Boulevard

Marieke Elsinga heeft in RTL Boulevard een krachtig statement gemaakt over body positivity. Volgens de radio-presentatrice is het belangrijk dat we blijven praten over het onderwerp, zodat jonge vrouwen zichzelf leren accepteren zoals ze zijn.

Marieke is in de studio om te praten over haar Instagrampost. Hierin reageerde ze fel op een afvalbureau, dat haar had benaderd voor een afslankcampagne. In de uitzending van maandagavond blikt ze terug op dit moment. 

"Nadat ik de mail doorgestuurd kreeg van mijn management, zat ik er een paar uur later nog over na te denken", vertelt ze. "Het maakte iets in me los. Ik ben onnodig aan het worstelen met hoe ik er zelf uitzie."

Als Luuk Ikink vraagt of ze bang is dat ze 'te dik' wordt gevonden, antwoordt Marieke: "Ja. Niet zo van: 'ik ben te dik', maar wel: zie je wel, ik ben eigenlijk een beetje aan de te romige kant."

Blijven praten 

De radio-presentatrice strijdt er dan ook voor dat in gesprek blijven over het onderwerp. "Ik vind het belangrijk dat we erover blijven praten, zodat een jonge generatie kan leren dat je goed bent zoals je bent."

Marieke is overigens niet boos meer op het afvalbureau. "Nadat ze mijn Instagrampost zagen, hebben ze een hele goede excuusmail gestuurd. Ze wilden zelfs met me in gesprek om een body positive-campagne op te zetten."

Bekijk hieronder het fragment terug: 

 

Meer over