Zonder gasten

Martien Meiland bang voor faillisement

15 april 2020 12:25 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Net als zoveel mensen lijdt ook de familie Meiland onder de corona-ellende. Martien vreest zelfs voor een faillissement als dit nog lang duurt. 

Dat vertelt hij in het Vlaamse weekblad TV Familie. De pater familias is bang voor twee dingen: het totale gebrek aan gasten en het instorten van de huizenprijzen. Het chateau van Martien en Erica staat nog steeds te koop en de familie heeft al een nieuw huis in Hengelo aangeschaft. 

Catastrofe

Martien Meiland zegt er dit over: "De grenzen zijn nu allemaal dicht. Het is één grote catastrofe. Als mijn vrouw Erica ’s morgens haar computer opengooit, loopt de ene na de andere annulering binnen. We waren zo goed als volgeboekt voor deze lente en zomer. Maar daar blijft nu niets meer van over."

Failliet

En terwijl alle gasten afzeggen, kampt de familie Meiland nog wel met de enorme vaste kosten van het kasteel en de verbouwing, die nog steeds af moet. Martien zegt dat de familie nu nog over een spaarpotje beschikt: "Maar als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen… Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het failliet, ja.”

Meer over