'Hij komt naast de Televizier-Ring'

Martien Meiland wint Loden Leeuw voor meest irritante reclame

1 december 2020 09:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Martien Meiland heeft er een prijs bij: kijkers van Radar riepen de SBS-ster uit tot meest irritante BN'er in een reclame en dat levert hem de Loden Leeuw op.

Martien was als uithangbord van BINGO! De 100.000 euro quiz de afgelopen maanden niet van de buis te branden. Kijkers van Radar vonden dat reden genoeg om hem de Loden Leeuw te gunnen.

Een hele eer

Antoinette Hertsenberg toog naar Hengelo om de prijs zelf uit te reiken aan Martien die haar met open armen ontving. De voormalige kasteelheer zei verrast te zijn dat zijn reclame zoveel losmaakt. Hij wist niet dat 'ie zo'n goede acteur was vond het een hele eer dat er zo massaal op hem gestemd was: maar liefst 45 procent van de stemmers gunde Meiland de prijs.

Geen eer

Hoe zeer Antoinette hem ook probeerde te overtuigen dat het eigenlijk geen compliment was, Martien bleef stralen. Hij beloofde dat het beeldje een plekje krijgt naast zijn andere tv-prijzen. Dit jaar won hij de Televizier-Ster Talent en een jaar eerder ging Chateau Meiland aan de haal met de Gouden Televizier-Ring.

Meer over