Donkere periode

Martien Meiland openhartig over dubbele zelfmoordpoging in biografie

3 September 2020 08:47 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Het leven lacht Martien Meiland inmiddels toe, maar het boegbeeld van Chateau Meiland ging enkele jaren geleden door zo'n diep dal dat hij tot twee keer toe een zelfmoordpoging deed.

Martien doet deze onthutsende ontboezeming in een voorpublicatie van zijn biografie Martien: Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer.

Zakelijk geschil

De eerste poging vond plaats in 2008 toen hij gescheiden van Erica en zijn dochters in Amsterdam een nieuw leven probeerde op te bouwen. Hij runde een interieurwinkel maar kreeg na een conflict met zijn vorige bedrijf een aanmaning van 25.000 euro aan z'n broek. Meiland liep daar een enorme mentale knauw van op: "Ik voelde me zó genaaid. Ik werd er letterlijk ziek van en toen is het door al die ellende die samenkwam helemaal in de war geslagen in mijn kop…"

Tweede poging

Martien bedacht zich op het laatste moment en zocht hulp bij zijn ex-vrouw Erica. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat het snelle leven als homoseksuele man in Amsterdam niet bij hem paste. Maar voordat hij rust vond in het oude, vertrouwde gezinsleven dat hij achterliet, probeerde Martien zich in 2014 nog eens van het leven te beroven. Inmiddels is hij dolblij dat beide pogingen niet gelukt zijn, na 2014 verloopt zijn leven in een stijgende lijn.

Meer over