Longlist

Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Coen Verbraak in race voor Sonja Barend Award

28 september 2020 15:37 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Coen Verbraak maken dit jaar kans op de Sonja Barend Award. Het drietal interviewers staat op de longlist van de VARAgids.

Jinek is genomineerd voor haar interview met Partij voor de Toekomst-voorman Henk Krol in haar eigen talkshow. Van Nieuwkerk maakt kans op de prijs vanwege zijn gesprek met Selma van de Perre in een special van De Wereld Draait Door uit januari. Verbraak dingt mee met zijn gesprek met Liesbeth Beukeboom in Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat.

Nominaties

Naast het drietal zijn ook Antoinette Hertsenberg (met Joris Wilton in Radar), Tijs van den Brink (met Theo Maassen in Adieu God?), Hugo Logtenberg (met Sigrid Kaag in Buitenhof), Adriaan van Dis (voor zijn gesprek met Yuval Noah Harari), Danny Ghosen (met Nelson in Danny op straat), Jeroen Wollaars (gesprek met Marion Koopmans in Nieuwsuur) en Joris Linssen (met Hello Goodbye) genomineerd. Alle genomineerde interviews zijn terug te kijken via de site van BNNVARA.

De Vooravond

In 2019 ging de vakprijs voor beste tv-interview naar Kefah Allush voor zijn gesprek met Peter van Uhm in De Kist. De winnaar van de Sonja Barend Award 2020 wordt op 22 oktober bekendgemaakt in De Vooravond op NPO1.

Meer over