Met geld als motivatie...

Matthijs van Nieuwkerk sluit vertrek bij BNNVARA niet uit

Matthijs van Nieuwkerk sluit niet uit dat hij na dit seizoen vertrekt bij BNNVARA. Het gesteggel over zijn salaris zou zwaar meewegen bij dit besluit.

Matthijs deed deze terloopse onthulling in Sterren op het doek waar presentator Özcan Akyol begon over het veelbesproken salaris van het DWDD-boegbeeld.

"Ik verdien meer dan anderen"

Dat iedereen weet wat hij verdient is iets waar Van Nieuwkerk inmiddels niet meer wakker van ligt: "Ik lees het, soms raakt het me, maar ik slaap er geen nacht minder om. Ik heb er een olifantenhuid door gekregen." Hij vindt het ook niet meer dan normaal dat hij royaal gecompenseerd wordt voor zijn werk: "Ik verdien meer dan anderen. In elke bedrijfstak waar iemand harder werkt of meer succes heeft, verdien je beter. Dat is de normaalste zaak van de wereld."

Balkenendenorm

Aan die normaalste zaak dreigt echter na volgend jaar een eind te komen als zijn huidige contract afloopt. Als hij bijtekent, gaat ook Matthijs maximaal 194.000 euro per jaar verdienen. Deze zogenoemde Balkenendenorm gold tot voor kort niet voor hem, zodat hij nog altijd 363.000 euro op z'n rekening geschreven kreeg. In het verleden lag dat bedrag zelfs rond een half miljoen.

Overstap

In het verleden heeft Van Nieuwkerk al eens aanbiedingen gehad van commerciële partijen. Nu zijn loon nogmaals gekort gaat worden, sluit de 58-jarige presentator niet uit dat hij toch de gok waagt als volgend jaar zijn contract er op zit: "Maar als ik dat doe, dan speelt geld zeker een rol. Dat is niet zo gek, toch?"

Meer over:

Reageren