En tekent nieuw contract!

Matthijs van Nieuwkerk stopt bij De wereld draait door

12 februari 2020 10:14 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA
Matthijs van Nieuwkerk stopt na dit seizoen als presentator van De wereld draait door. De 59-jarige Amsterdammer heeft woensdagochtend zijn vertrek aan de redactie van het dagelijkse programma bekendgemaakt.

Het vertrek van Van Nieuwkerk komt niet geheel onverwachts, mede doordat hij in eerdere interviews al hintte op de stop. "Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen", zei de presentator in de LINDA. Van Nieuwkerk zit nu vijftien jaar bij het programma. "Dat is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven."

Gouden Televizier-Ring

De wereld draait door sleepte in de loop der jaren ook wat prijzen in de wacht. Zo werd in 2007 de Gouden Televizier-Ring gewonnen en ontving DWDD in 2011 de Zilveren Nipkowschijf. De laatste aflevering van De wereld draait door met Matthijs van Nieuwkerk wordt op 27 maart uitgezonden.

Drie jaar bijgetekend

Van Nieuwkerk blijft overigens wel bij de NPO werkzaam. Hij heeft zijn contract bij BNNVARA namelijk met drie jaar verlengd. Van Nieuwkerk gaat vanaf januari 2021 een reeks avondprogramma's maken voor NPO 1.

Meer over