Mattie Valk heeft veel moeite met slechte imago

7 oktober 2017 10:13 | amusement | Door Televizier

© REINIER RVDA

Mattie Valk heeft het naar eigen zeggen ‘heel moeilijk’ met het feit dat sommige mensen hem nu zien als geldwolf en matennaaier. Tijdens een interview met het AD vertelt hij voor het eerst wat de breuk met Wietze de Jager met hem doet.

Zijn radiovriend Wietze wilde niet met hem verder nadat Mattie achter zijn rug om over een nieuw contract had onderhandeld. Na de breuk tussen de twee trok Mattie zich een tijdje terug. "Ik heb het heel moeilijk gehad. Deze zomer ben ik met een vriend op vakantie geweest naar Ibiza. Ik heb rustig kunnen nadenken. Lekker op een bedje op het strand. Dan lig je de ene dag te piekeren en de andere dag denk je na over hoe verder. En ik ga ook niet liegen: je bent jezelf ook even kwijt.”

Verloren vriendschap

Het ergste aan alles vindt Mattie deze verloren vriendschap. "Laat ik zeggen dat mijn intenties nooit verkeerd zijn geweest. Dit traject was ook veel langer en groter dan die mail van Wietze die toen in de krant stond. We kunnen alles oprakelen, maar dan krijg je zo'n welles-nietesspelletje. Ik had duidelijker moeten zijn, maar dat hangt wel heel erg samen met dat ik niet goed wist wat me overkwam: wat gebeurt hier allemaal?"

Biertje drinken

Hij hoopt ooit weer met Wietze te kunnen praten, hoewel zijn voormalige radiovriend na de breuk geen contact meer wil. "Samen hadden we iets unieks. Dezelfde droom die we verwezenlijkt hebben. De meeste pijn zit 'm voor mij in het feit dat onze relatie stuk is, maar ik hoop dat we in de toekomst een keer een biertje kunnen drinken en vooral kunnen proosten op wat we samen hebben neergezet."

Tesla en zes ton?

Hij wil in het interview niet bevestigen dat hij zes ton en een Tesla heeft gekregen van Qmusic, zoals na de breuk overal gemeld werd. "Ik rijd geen Tesla en vraag ook niet wat jullie verdienen.”

Meer over