Chateau Meiland

Maxime Meiland ziet verzoening met Nadège niet zitten

23 April 2021 09:28 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© screenshot SBS6
Martien en Erica Meiland staan open voor een verzoening met hun voormalige huidshoudster Nadège Coffinet. In de Chateau Meiland-aflevering van donderdag krijgt de familie een vriendelijk mailtje van haar. Toch zit Maxime hier niet op te wachten.

De Meilandjes moesten door hun verhuizing van Frankrijk naar Nederland hun geliefde Franse huishoudster ontslaan. Dit zat haar hoog en op Facebook deed ze haar beklag. Nadège legde uit gefrustreerd te zijn over het feit dat de 'ongevoelige' familie Meiland geen werk meer voor haar had en haar had ontslagen. 

Ruzie met Nadège 

Het was volgens Martien nooit de bedoeling geweest om Nadège aan haar lot over te laten. Hij was zelfs vastberaden om een goed, nieuw onderkomen voor haar te regelen. In een vorig seizoen ging de hele familie met haar op huizenjacht. Ze waren zelfs bereid om mee te betalen aan de huur. 

De familie Meiland was het dan ook niet eens met de kritiek die hun voormalige werknemers had. Het meningsverschil ontaarde in een fikse ruzie met Nadège.

Hond Bommel

In de aflevering van donderdagavond werd de familie verrast met een mailtje van Nadège. "Hallo Erica, ik zag dat je je Bommel bent verloren. Ik ben erg verdrietig voor je omdat ik weet dat je genegenheid voor hem voelde, ondanks zijn karakter! Je zult hem heel erg missen. Het is erg moeilijk om je dier te verliezen", schreef de voormalig huishoudster. 

Maar dat was nog niet alles. "Sterkte en ik hoop dat het goed gaat met jullie en de kleine Claire. Nou dat vind ik toch aardig”, aldus Martien na het lezen van het bericht van de Franse vrouw. Ook Erica was erg verrast. Ze wilden haar meteen uitnodigen voor Pasen, want dan zijn ze toch bij het chateau. Maar daar zat dochter Maxime niet op te wachten. 

Een verzoening

"Op een gegeven moment is het klaar. Dan moet je het ook begraven en dan is het goed”, reageerde Erica op het gesputter van Maxime. Martien was het met hem eens. "Wij zijn ouder en een stuk milder", ging Erica verder. Maar Maxime noemde het vooral ‘naïef’.

Martien sprong in de bres voor Nadège. “Zij is waarschijnlijk ook helemaal opgenaaid toentertijd door alle journalisten van de glossy’s.” Maxime: “Daarvoor was het toch ook vreselijk? Kwam ze steeds met dat rode autootje om d’r geld vragen.” Dat kan Erica zich ook nog wel herinneren, maar dat neemt niet weg dat ze openstaat voor een verzoening. "Dat klopt, maar dat hebben we nu achter ons gelaten en dan is het klaar."

Kop koffie met Pasen

"Dan nodigen we haar toch uit voor een kop koffie?”, opperde Martien enthousiast. Aan het gezicht van Maxime was duidelijk te zien dat zij Nadége liever niet meer onder ogen kwam. "Ik hoef haar niet per se te zien", zei ze, waarop Martien reageerde met: "Dat geeft niet, gaan wij een afspraak met haar maken om een bakkie koffie met haar doen, blijf jij lekker op je kamer."

Meer over