Interview

Maxime over nieuw seizoen Chateau Meiland: 'Claire en Vivé mogen in beeld'

5 september 2022 10:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© Tom Cornelissen

Maxime Meiland-Molkenboer vervult dit seizoen een onbetwiste sleutelrol in Chateau Meiland. De reeks staat grotendeels in het teken van haar bruiloft, al kan de familie nog veel meer verwachten.

Was het lastig een droombruiloft te plannen?

“Ik heb dat zó onderschat, haha. Ik hou normaal gesproken enorm van uitbundig, maar trouwen is een intiem moment en hoefde voor mij echt geen poppenkast te worden. Leroy vond juist dat het groots moest. Je trouwt maar één keer, daarom moet je het goed doen. Uiteindelijk hebben we toch maar een weddingplanner ingeschakeld, want het was een hele organisatie.”

Wat staat je het meest bij?

“Het kiezen van de jurk en de voorbereidingen op onze openingsdans. Ik wilde niet zomaar een beetje foxtrotten, dus we hebben dansles genomen en een speciale choreografie ingestudeerd op ‘Signed, sealed, delivered’ van Stevie Wonder. Compleet met lifts. Dat was heel spannend om te doen. Ook de dag na de bruiloft was bijzonder. Ineens was alles achter de rug en kon ik Lee eindelijk officieel ‘mijn man’ noemen. ‘Mijn vriend’ vond ik altijd zo stom klinken: je hebt een gezin samen.”

Wat gaat er naast de trouwvoorbereidingen gebeuren?

“Mijn ouders zijn natuurlijk weer eens verhuisd. En we gaan naar Frankrijk om de verkoop van het chateau af te ronden. Toen we daar waren had ik het er voor het eerst echt moeilijk mee. Het chateau is zo’n belangrijke plaats voor ons. Ik heb er Leroy ontmoet, Claire is er opgegroeid… Er is daar zoveel gebeurd. Het idee dat we er waarschijnlijk nooit meer terugkomen raakte me.”

Gaan we Claire en Vivé dit seizoen zien?

“Gelukkig wel! We hebben afspraken gemaakt met de arbeidsinspectie. Ze mogen in beeld, zolang ze niet bewust het middelpunt zijn. Dat betekent ook dat je niks aan ze mag vragen. Ja, het is een gedoe, haha. Maar joh, ik ben allang blij dat dit kan. Het was echt geen doen om die meiden iedere keer uit beeld te moeten houden als we gingen draaien.” 

Wat is het grootste vooroordeel dat mensen door ‘Chateau Meiland’ over je hebben?

“Toch wel dat ik verwend zou zijn en veel van mijn ouders krijg. Dat is absoluut niet zo. Ze zijn heel gul in liefde, maar niet in geld en cadeautjes. Het was bij ons heel normaal dat je vanaf je zestiende werkt voor je spullen. We kregen een paar winterschoenen en een jas, voor de rest moest je zelf aan de bak. Zo ben ik opgevoed en dat wil ik mijn kinderen ook meegeven. Ze moeten niet denken dat we een geldboompje in de tuin hebben.”

Stoort dat vertekende beeld je?

“Soms, omdat mensen zich ook niet altijd realiseren dat er een keerzijde is. Even snel anoniem over straat is er bijvoorbeeld niet bij. Geen uitstapjes, geen weekend naar het strand met het gezin. Je bent heel beperkt in je leven. Ik vraag me weleens af, zou ik Chateau Meiland gedaan hebben als ik van tevoren de impact had geweten? Misschien niet, al heeft het me natuurlijk ook ontzettend veel gebracht.”

Chateau Meiland is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over