Zangshowstrijd

Media voorspellen oorlog tussen RTL en SBS

15 maart 2019 14:20 | amusement | Door Televizier

© William Rutten
Er komt een oorlog aan tussen SBS en RTL. Dat kopt De Telegraaf, die diverse experts heeft gesproken. De twee zenders programmeren binnenkort twee zangshows tegenover elkaar. Wie gaat er winnen?

RTL 4 heeft als strijdwapen het nieuwe programma All Together Now, dat op vrijdag 3 mei gaat beginnen. SBS 6 vecht terug met It Takes 2 - dat ironisch genoeg eerst bij RTL te zien was en daar goede kijkcijfers scoorde. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst...

Linke soep

"Het wordt zeker oorlog", concludeert oud-voorman van RTL én SBS Fons van Westerloo. "Voor SBS6 vind ik het linke soep. Ook omdat veel programma’s nog niet echt hebben gescoord. Als ze bij de eerste uitzending zouden worden weggevaagd, gaan ze echt nat."

In de oude formule It Takes 2 doen succesvolle zangers duetten met BN'ers. All Together Now is een show waar veelbelovende talenten voor honderd muziekkenners optreden in de hoop dat iedereen opstaat en meezingt.

Nieuwsgierig

Mediakenner Bert van der Veer kan in ieder geval niet voorspellen wie er gaat winnen: "All together now heb ik wel eens gezien bij de BBC. Een leuk programma. De nieuwsgierigheid zal bij de kijker wel bestaan. It takes 2 is een bekende formule, BN’ers trekken dan ook weer. Het wordt voor de kijker wikken en wegen.”

Meer over