National Geographic

Mee in de cockpit in de strijd tegen IS

20 februari 2019 14:35 | amusement | Door Televizier

© National Geographic
Zondag gaat de vierdelige documentaireserie Missie F-16: onze strijd tegen terrorisme in tv-premiere bij National Geographic. In de serie gaat een cameraploeg mee op pad met een groep Nederlandse F-16-vliegers in Jordanië.

Vanuit die plek streed Nederland tegen IS in Irak en Syrië. De cameraploeg gaat mee in de cockpit, maar houdt ook interviews met de vliegers. Zo krijgen we een uniek kijkje achter de schermen met trainingen, operaties, commandanten, militairen en techneuten.

Bijzondere kans

We kijken niet vaak op televisie mee met een luchtmachtbasis in Jordanië. "Hoewel de veiligheid voor onze mensen, de coalitie en ons land grenzen stelt aan wat we in beeld mogen vertellen, hebben we samen met de defensieleiding besloten deze bijzondere kans niet aan ons voorbij te laten gaan," zegt luitenant-generaal Dennis Luyt, commandant luchtstrijdkrachten.

Missie

"We willen Nederland laten zien wie we zijn, wat ons drijft en waarom de missie in het Midden-Oosten ons en zovelen raakt", vervolgt de luitenant-generaal. "Als professional, maar bovenal als mens. Het zijn verhalen van militairen die het waard zijn om verteld te worden."

 De serie is een co-productie van National Geographic en het AD. Missie F-16: onze strijd tegen terrorisme zie je vanaf zondag 24 februari 21.00 uur op National Geographic en wekelijks bij AD.nl en de aangesloten regiotitels.

Meer over