De favorieten

Dit wilden jullie weten in 2021: de 10 meest gelezen artikelen

27 december 2021 10:05 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Over een paar dagen luiden we het nieuwe jaar in, maar dit doen we niet voordat we hebben teruggeblikt. Welke artikelen op onze website lazen jullie nu het meest? Bekijk hieronder ons geweldige overzicht en maak direct een reis door de tijd.

10. Marly van der Velden langer uit GTST na geboorte derde kindje

Goede Tijden, Slechte Tijden mag de afgelopen jaren dan qua kijkcijfers wat achterlopen, maar online gaat de soapserie nog altijd als een dolle. Jullie waren namelijk massaal geïnteresseerd in waarom de comeback van Marly van der Velden, beter bekend als Ludo's prinsesje Nina Sanders, nog even op zich liet wachten. Het nieuws kwam niet onverwacht: Marly wilde na de heftige kraamtijd van haar vorige twee kindjes gewoon wat rust.

(Beeld: ANP Kippa / Levin den Boer)


9. Kijkers in totale verwarring na Ik Vertrek: 'Waar hebben we naar zitten kijken?'

De afleveringen van Ik vertrek zitten meestal vol ellende, drama en een hoop tranen, maar soms... verandert er helemaal niets! Zo bleek uit de uitzending van maart 2021 met de familie Wesseloo. En dat terwijl het gezin aan het begin met nog zulke grootse plannen naar Spanje vertrok om daar op een desolate vlakte 86 huisjes en 58 kampeerplekken neer te zetten. De reden? De vergunningen kwamen maar niet rond.


8. Diederik Gommers weigert Op1 vanwege Jort Kelder

Als er dit jaar iemand vaak aanschoof bij talkshows was het wel IC-arts Diederik Gommers om zijn kennis over corona te delen. Maar laat dat duidelijk zijn: niet altijd en overal. Diederik Gommers blijkt namelijk totaal geen fan van Jort Kelder als mede-gast. "Als hij bij Op1 zit, kom ik niet. Die wil alleen maar zijn eigen mening doordrukken. Dat mag, maar nodig mij dan niet uit", zo zei hij stellig. (Beeld: ANP Robin van Lonkhuijsen) 


7. België en Moldavië boos op commentator Sander Lantinga

Met Jan Smit op het podium was Sander Lantinga dit jaar een van de twee commentatoren van het Eurovisie Songfestival. Klinkt leuk, maar daar dachten de vertegenwoordigers van België en Moldavië anders over. Sanders brutale opmerkingen over het feit dat Natalie Gordienko 'obstipatie' had en dat een begrafenis gezelliger was dan de Belgische act, schoten bij hen in het verkeerde keelgat. (Beeld: AVROTROS)


6. Stortregen aan klaagtweets over Hazes bij Humberto

Als er één BN'er het afgelopen jaar flink over de tong ging, was het wel André Hazes. En laten we eerlijk zijn: bijna nooit in positieve zin. De zanger vertelde in de allereerste uitzending van Humberto over Monique, zijn nieuwe (en inmiddels ex-)liefde Sarah van Soelen en zijn nieuwe single, en daar was het gros van de kijkers al vrij snel klaar mee.


5. Rob Kemps verklaart 'irritante' Tijl Beckand bij De Slimste Mens

Aan wie jullie je ook massaal ergerden? Tijl Beckand in de Slimste Mens. "Arrogant, snoeverig, flauw en ronduit irritant", de kritieken op de Lama in De Slimste Mens logen er begin dit jaar niet om. Dat Tijl overduidelijk aanwezig was, viel dan ook niet te ontkennen, maar volgens de uiteindelijke winnaar Rob Kemps was het gedrag van Tijl vooral tactiek.


4. Peter Gillis laat vakantiepark-imperium niet na aan kinderen

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder een van de sterren van SBS6: Peter Gillis! Hij is trots op zijn familie én elf vakantieparken. Maar de ondernemer had in maart al slecht nieuws voor zijn kroost: als hij met pensioen gaat, moeten zij op zoek naar ander werk. Peter wil namelijk niet dat Mark, zijn broer Ruud of zus Inge het familiebedrijf overnemen.

(Beeld: Wessel de Groot)


3. Fatima Moreira de Melo schokt kijkers Boulevard

Fatima Moreira de Melo had de zomer van haar leven. De oud-hockeyster mocht voor RTL Boulevard namelijk een aantal keer heen en weer reizen tussen Nederland en Tokio om in het vliegtuig terug de Olympisch sporters het hemd van het lijf te vragen. Voor haar misschien een droom, maar kijkers keken er met verbazing naar: was dit geen verspilling van geld én brandstof en what about quarantaine? 


2. Eva Jinek in diepste geheim opgenomen in ziekenhuis

Eva Jinek ziet er altijd onverslaanbaar uit, maar niets is minder waar. De talkshowhost werd namelijk na haar zwangerschap twee keer opgenomen in het ziekenhuis, zo vertelde ze dit jaar in Nouveau. "Na de bevalling ben ik nog twee keer opgenomen geweest, omdat het zo slecht met me ging. Dus in de eerste maanden ben ik best bezorgd geweest."

(Beeld: ANP KIPPA / Phil Nijhuis)


1. Hilariteit in Jinek om Eva's decolleté 

Jullie hebben blijkbaar een voorliefde voor Eva Jinek, want ze staat gewoon op zowel nummer 1 als 2! Al was het dan om een heel andere reden. Begin dit jaar gooide de talkshowhost namelijk flink veel bekijks met haar ietwat opvallende decolleté, wat zelfs Marc-Marie Huijbregts niet ontging. Hij zorgde voor het schaamrood op haar kaken door dit zomaar op tafel te gooien. Awkward? Zeker, maar we houden ervan! 

Meer over