Met Linda mee

Miljoenenjacht, Ik Hou van Holland en Weet Ik Veel naar SBS

16 januari 2019 19:29 | amusement | Door Irma Tomas

© Roy Beusker Fotografie
Linda de Mol vertrekt niet in haar eentje naar broer John. Ze neemt al haar programma's mee naar SBS 6 behalve eentje.

De grote vraag na de transfer van Linda de Mol was natuurlijk of ze haar succesprogramma's mee zou nemen naar haar nieuwe werkgever. Het antwoord is in bijna alle gevallen ja. John de Mol vertelde bij De wereld draait door dat Weet ik veel, Oh, wat een jaar, Ik hou van Holland en Postcodeloterij Miljoenenjacht allemaal verhuizen naar SBS.

Familie Kruys

Achter Linda's zomerweek staat nog even een vraagteken omdat Linda misschien geen tijd heeft voor het interviewprogramma. Alleen Familie Kruys blijft bij RTL omdat er nog een contract voor een jaar met de zender is.

The voice of Holland

John de Mol vertelde ook dat RTL deze klappen aan zichzelf te danken heeft. Hij stelde RTL-directeur Sven Sauvé voor om samen te werken. De mediatycoon gaf als voorbeeld Gordon die voor beide zenders programma's had kunnen maken of een verdeling van The voice. SBS zou dan The voice kids houden terwijl RTL de rest kon blijven uitzenden. Volgens John de Mol werd er koel gereageerd op dat aanbod. RTL zag het niet zitten. Daarom restte hem geen andere keuze dan een keiharde concurrentiestrijd aan te gaan. En dat is nu precies wat er aan het gebeuren is.

Meer over