Naar broer John

Megatransfer: Linda de Mol van RTL naar SBS!

16 januari 2019 11:42 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Linda de Mol gaat haar broer John helpen met het groot maken van SBS 6. Ze stapt over van RTL naar SBS en begint per 1 juli aan de baan bij haar nieuwe werkgever.

Linda de Mol staat garant voor hoge kijkcijfers en daarom is ze onmisbaar voor John in zijn mediabedrijf Talpa. De transfers van Johnny de Mol, Gordon en Wendy van Dijk betekenden nog niet automatisch dat het kijkerspubliek massaal naar SBS zou overstappen. Die garantie lijkt er wel te zijn met Linda.

Weet ik veel? en Miljoenenjacht

Volgens Talpa verhuizen de programma's Miljoenenjacht, Weet ik veel, Linda's Zomerweek en Oh, wat een jaar! of Ik hou van Holland met de presentatrice mee naar de zender. Volgens RTL lopen daar echter nog contractuele afspraken over, waardoor het geen gelopen race is. De quiz Weet ik veel? wordt geproduceerd door John de Mol en Miljoenenjacht is van Endemol.

Prettige collega

RTL-directeur Sven Sauvé reageert als volgt op het vertrek van zijn ster: ”Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar. Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien.” Hij vervolgt: ,,We bedanken haar voor de vele jaren dat we met haar hebben gewerkt en wensen haar uiteraard veel succes.”

Hoe moet het met RTL?

RTL hoeft niet te wanhopen nu Linda vertrekt, ook zij hebben natuurlijk al toegeslagen op de transfermarkt. De zender gaf contracten aan Art Rooijakkers en Paul de Leeuw en legde gisteren nog Patty Brard voor 3 jaar vast. En natuurlijk heeft RTL ook nog succesnummer Beau van Erven Dorens in huis.

Meer over