Tv-prijs van het jaar

Beau Five Days Inside wint Gouden Televizier-Ring 2018

11 oktober 2018 22:45 | televizier-ring | Door Kirsten Keerssemeeckers

© William Rutten

Beau five days inside is de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018. In het AFAS Live kreeg Beau van Erven Dorens de prijs overhandigd door Maarten van der Weijden.

Beau van Erven Dorens toonde zich dolgelukkig met de prijs. De presentator en televisiemaker kende in het verleden wat flops, maar is nu weer helemaal terug van weggeweest als gezicht van RTL Boulevard en eigen programma’s zoals Beau five days inside. Hierin liep hij vijf dagen mee in verschillende instellingen, zoals een hospice en tbs-kliniek. Met zijn inlevingsvermogen wist hij niet alleen zichzelf, maar ook veel kijkers tot tranen te roeren. Hij won met 52 procent van de stemmen.

Dankwoord

In zijn dankwoord zei Beau van Erven Dorens: "Zit ik in een droom hier?" Hij bedankte de mensen achter de camera. "Ik voel me thuis omdat dit achter mij staat. We zeggen tegen elkaar: kratje bier voor de eerste die huilt. Er is maar een manier om binnen te komen bij de harten van die mensen door je open te stellen. Dat doe ik niet alleen, maar ook de mensen achter de camera." Hij droeg de Ring op aan de hoofdpersonen van Beau five days inside. Eerder op de avond won hij al de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator.

Genomineerden

Beau five days inside had geduchte concurrentie. De verrassende comedyserie De luizenmoeder was dé kijkcijferhit van het afgelopen televisieseizoen en kreeg heel Nederland ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’ aan het zingen. Expeditie Robinson was voor de vierde keer genomineerd. Het avonturenprogramma met Dennis Weening en Nicolette Kluijver had afgelopen jaar voor het eerst sinds tijden weer eens onbekende deelnemers op het onbewoonde eiland.

Gouden Televizier-Ring

Beau five days inside komt in een fraai rijtje aan Gouden Televizier-ring winnaars. Vorig jaar ging Zondag met Lubach er met de prijs vandoor. Andere grote namen in de geschiedenis van de prestigieuze televisieprijs zijn Wie is de Mol?, Vrienden voor het leven en Een van de acht.  

Meer over