Het jaar van Beau

Beau van Erven Dorens winnaar Zilveren Televizier-Ster Presentator

11 oktober 2018 22:20 | televizier-ring | Door Kirsten Keerssemeeckers

© William Rutten

Vorig jaar greep hij net naast de prijs, maar nu was het toch zover: Beau van Erven Dorens kreeg donderdagavond de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator.

Acteur Gerard Cox was met zijn collega’s Barrie Stevens, Willibrord Frequin en Peter Faber van het reisprogramma Beter laat dan nooit naar de AFAS Live in Amsterdam gekomen om de Zilveren Televizier-Ster Presentator uit te reiken. De prijs ging naar Beau van Erven Dorens, het gezicht van RTL Boulevard en presentator van onder meer Beau, five days inside en 5 jaar later.

Reactie

Beau van Erven Dorens sprong een gat in de lucht. Op het podium zei de kersverse winnaar: "Wat een eer. Ik zat net naar Patty Brard te kijken en dacht: dit lijkt wel mijn carrière. Ik had een herbeleving." Hij voegt toe: "Ik zie deze prijs als een aanmoediging om door te gaan. Ik ben twintig jaar bezig en nu heb ik 'm."

Genomineerden

Voor de Zilveren Televizier-Ster Presentator waren drie RTL-gezichten genomineerd. Naast Beau van Erven Dorens kwamen Johnny de Mol en Humberto Tan in aanmerking voor de prijs. Johnny de Mol kon niet bij het Gouden Televizier-Ring Gala aanwezig zijn, omdat hij op huwelijksreis is. Gerard Ekdom zat namens hem in de zaal. Humberto Tan was wel aanwezig. Na zijn aftocht bij RTL Late night straalt hij tegenwoordig in amusementsprogramma’s als Dance dance dance.

De Zilveren Televizier-Ster Presentator

Vorig jaar was Beau van Erven Dorens ook genomineerd voor de prijs. Toen greep hij er net naast en won Wilfred Genee. Andere winnaars in het verleden waren Rik Felderhof en Paul de Leeuw.

Meer over