Milow twijfelt over Studio Brasil

11 juli 2014 13:22 | amusement | Door Televizier

Milow is komend weekend wellicht nog een keertje te zien in Studio Brasil. De NOS probeert de Belgische zanger ervan te overtuigen om het programma af te sluiten met een muzikale uitsmijter.

''Voor mij zou zondag al de laatste keer zijn, de dag nadat België eruit lag. Maar ze hebben me op het laatste moment gevraagd om woensdag nog een keer te komen voor de halve finale, en dat zou de laatste keer moeten zijn. Al proberen ze me er nu weer van te overtuigen toch weer te komen naar de terugblik dit weekend'', vertelt Milow aan Spits. 

Studio Brasil

Het is nog onduidelijk of het Milow lukt om een moppie te komen zingen. ''Ik moet zeggen dat het moeite kost om zo lang met mijn agenda te moeten jongleren. Ik heb ook concerten, het is festivalseizoen, ik speel vandaag bijvoorbeeld in Zwitserland. Dat is erg lastig combineren.'' Als Milow er toch voor kiest om op te treden in Studio Brasil kan hij een miljoenpubliek verwachten.

Milow

Het was de eerste keer dat Milow in een televisieprogramma als vaste muzikale gast fungeerde. ''Vanaf die tweede avond, dat Van Persie die mooie goal scoorde en ik Learning To Fly speelde, is het eigenlijk in de plooi gevallen.'' Vanaf dat moment kreeg de zanger de volledige vrijheid van de NOS om iedere avond een goede invalshoek te verzinnen. ''Soms had ik vooraf wat ideeën, maar heel vaak bedachten we het pas op het allerlaatste moment. Ik was niet echt van het improviseren. Maar ik heb mezelf kennelijk wat onderschat.'' 

Nederlands elftal

Voor Nederland zong Milow drie keer I Won’t Back Down. ''Dat ging heel intuïtief. In die eerste knock-outwedstrijd tegen Mexico zag het er heel lang slecht uit, toen was ik al een afscheidsnummer aan het voorbereiden. You Can’t Always Get What You Want, was dat, wat ik later weer voor de uitschakeling van België heb gebruikt. Na die laatste tien minuten tegen Mexico heb ik nog snel een comebacknummer moeten bedenken. En omdat het buiten die match tegen Spanje altijd moeilijk is gegaan, vond ik het erg van toepassing op het Nederlands elftal. Ook op de verloren wedstrijd van woensdag.'' 

Milow was niet de meest populaire vaste gast in het programma. Teckel Messi ontvangt nog altijd bergen fanmail.

Meer over