Woensdag voor het laatst

Net5 ruilt Ladies Night in voor romantische films

6 april 2020 10:38 | amusement | Door Irma Tomas

© Marc de Groot
Woensdag zendt Net5 de voorlopig laatste aflevering van Ladies night uit. Het praatprogramma voor vrouwen wordt ingeruild voor romantische films. 

Net5 zegt in een reactie aan Nu.nl dat het stoppen van Ladies night te wijten is aan de coronacrisis: "Binnen de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt, maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken." De zender gaat nu romantische films zoals Love Actually en Bridget Jones's Diary op het tijdstip van Ladies night uitzenden.

Kijkcijfers

Het is een beetje gek dat Ladies night plotseling stopt vanwege corona omdat het programma de afgelopen weken ook gewoon werd uitgezonden. Waarschijnlijk hebben de matige kijkcijfers ook iets te maken met het besluit. Afgelopen week keken slechts 163.000 mensen naar het programma waarin Merel Westrik met bekende vrouwen praat. 

Komt het nog terug?

Ladies night had het paradepaardje moeten worden van het nieuwe Net5 van Linda de Mol, maar tot nu toe slaat de talkshow niet aan. Net5 kan nog niet zeggen of Ladies night ooit terug zal keren. Dat is vervelend voor Merel Westrik die haar baan als nieuwslezer bij het RTL Nieuws opgaf voor deze nieuwe uitdaging. 

Meer over