'Dit wordt niks'

Angela de Jong ramt sloopkogel door vernieuwd Ladies Night

6 maart 2020 15:01 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot Net 5
Al na de eerste aflevering Ladies night nieuwe stijl is tv-criticus Angela de Jong helemaal klaar met de talkshow van Merel Westrik. Ze kan er maar beter mee stoppen.

In haar werkdagelijkse tv-column voor het AD oordeelt het beeldbuisorakel keihard over het vrouwenpraatprogramma dat het paradepaardje van Linda de Mols nieuwe Net 5 had moeten worden.

Geen urgentie

Angela concludeert dat het programma weinig toe te voegen heeft aan het bestaande tv-aanbod en dat het dus maar beter kan verdwijnen. Als bewijs voor die stelling haalt De Jong het hoofdonderwerp van de openingsaflevering aan: grote maten in mode. Volgens Angela zit de doelgroep van Ladies night niet op dergelijke open deuren te wachten.

Geen alibi

Angela meent dat Ladies night geen bestaansrecht heeft of reden om te kijken: "Veronica inside heeft het voetbal. Natuurlijk kijken er ook mensen die louter willen horen wat Derksen en Gijp over politiek of Bridget Maasland te zeggen hebben. Zoals ik. Maar voetbal is het actuele alibi waarom die drie uitgesproken karakters twee keer per week met elkaar aan tafel schuiven én wat het gros van de fans naar Veronica doet zappen. Zo’n alibi mist Ladies night."

Al met al vindt Angela de vrouwentalkshow overbodig en die constatering is in haar beleving juist positief. 

Meer over