Na klachten

Nicolette Kluijver: 'Volgend jaar waarschijnlijk andere regels in Expeditie Robinson'

3 december 2019 13:40 | amusement | Door Irma Tomas

© Martijn van Gelder
Volgens Nicolette Kluijver is het heel goed mogelijk dat de regels in Expeditie Robinson volgend jaar anders worden zodat sterke spelers meer kans hebben in het spel te blijven 

Dit seizoen regende het klachten nadat achter elkaar sterke spelers zoals Thomas Berge, Kalvijn en Tim Coronel uit het spel werden gestemd door de zwakke broeders en zusters op het eiland die nog geen vuurtje kunnen maken. In Boulevard werd Nicolette gevraagd hoe dat anders kan. De presentatrice stelde voor dat je punten kunt verdienen bij een proef en dat je die kunt inzetten op het moment dat je tegenstemmen krijgt op de 'eilandraad'. 

Vernieuwen

„Ieder jaar vernieuwen we bij Expeditie Robinson”, zei Nicolette. „Dus er zal ongetwijfeld misschien iets gedaan worden zodat de sterke spelers ook een ronde verder kunnen." Dat 'ongetwijfeld' en 'misschien' is behoorlijk met elkaar in tegenspraak maar na deze woorden is er in ieder geval hoop dat er iets staat te gebeuren in een volgende reeks van de survival-serie. 

Hugo

In de huidige serie is de enige overgebleven Robinson-waardige deelnemer Hugo Kennis. De rest is zo ver gekomen dankzij bondjes en gekonkel. Dat is natuurlijk ook een aspect dat hoort bij Expeditie Robinson, maar het moet niet de hoofdmoot worden. 

 

Meer over