Zelf kan ze er ook wat van

Nicolette van Dam presenteert nieuwe dansshow op SBS6

Nicolette van Dam gaat een nieuw dansprogramma presenteren. In de show Dance as One wordt gezocht naar de dansgroep die het beste synchroon kan dansen.

De presentatrice staat er niet alleen voor, laat ze weten bij de bekendmaking aan Shownieuws. Ze krijgt hulp van de Vlaamse presentator Niels Destadsbader. “Ik heb Niels nog niet ontmoet, maar ik kijk daar wel naar uit.”

Dance as one

In Dance as one strijden twintig dansgroepen tegen elkaar. Nicolette is met haar team nog op zoek naar kandidaten. “We zijn op zoek naar groepen die bestaan uit minimaal acht en maximaal zestien personen met een minimale leeftijd van zestien jaar.” Het gaat er daarbij om dat de groep perfect synchroon kan dansen. Dat is nog knap lastig: “Er is een slow camera die precies in de gaten kan houden of er een foutje wordt gemaakt en dan word je aangepakt door de jury.” De groep die ‘perfect gelijk’ danst wint een cheque van 50.000 euro.

Dancing with the stars

Nicolette mag nu langs de zijlijn staan, maar zelf kan ze er ook wat van. In 2009 deed ze mee aan het vierde seizoen van Dancing with the stars. Dat ging haar behoorlijk goed af. Nicolette en professional Niels Didden walsten zich uiteindelijk samen naar de derde plek.

Dance as one is vanaf dit najaar te zien bij SBS6.

Lees ook: Nicolette van Dam presenteert SamenWonen in nieuw jasje.

Meer over:

Reageren