Wie is de Mol?

Nielson overwon vliegangst voor WIDM

12 maart 2019 10:35 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS
Sommige mensen doen alles om mee te kunnen doen aan Wie is de Mol?. En Nielson is een van hen. Hij overwon met een cursus zijn vliegangst om kandidaat te kunnen zijn in seizoen negentien.

Dat bekent hij in zijn WIDM-dagboek. Hij durfde wel te vliegen, maar alleen met een flinke dosis slaapmiddelen in z'n lichaam. En dat is bij dit programma natuurlijk heel onhandig. Je zou in het vliegtuig al een opdracht moeten doen, of slaappillen voor een dag innemen en na een uur alweer landen. 

Vliegangst

Voor Wie is de Mol? had Nielson alles over. Dus volgde hij een cursus om beter om te gaan met zijn vliegangst. Nielson: "Ik wilde aan mezelf en aan de productie van het programma bewijzen dat ik thuishoorde in seizoen 19. Dat ik angsten had, maar niet van plan was om die in de weg te laten staan van deze ervaring." 

Waanzinnig avontuur

"Tijdens de reis overwon ik meerdere angsten, sloot ik nieuwe hechte vriendschappen en liet ik mezelf helemaal gaan in dit waanzinnige avontuur", schrijft Nielson in het dagboek. "Elke dag extra voelde als een bevestiging dat ik daar hoorde te zijn en groeide mijn zelfvertrouwen en het plezier. Nooit had ik ook maar enigszins rekening gehouden met de mogelijkheid om de finale te bereiken. Maar wat was ik, en wat ben ik trots en dankbaar dat ik het van A tot Z mocht meemaken."

Merel en Sarah

En dat 'ie het moest afleggen tegen twee vrouwen? Dat vindt 'ie prachtig. "Twee powervrouwen in de hoofdrol van het mooiste programma van Nederland. Een statement zonder een statement te maken. Zo doe je dat."

Meer over