'Emotainment'

Nieuw SBS6-programma Ali B heet Ali's mensentuin

3 Juni 2019 11:31 | amusement | Door Constance van Amstel

© still Ali's Mensentuin/Talpa
Het nieuwe programma dat Ali B voor SBS6 gaat maken, heet Ali's mensentuin. In het programma test Ali de vooroordelen die verschillende groepen in Nederland over elkaar hebben.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Het programma wordt door SBS6 omschreven als 'een uniek sociaal experiment' en 'spraakmakend emotainment'. In een gesprek met ANP zegt Ali te hopen dat mensen langer dan twee minuten kijken omdat er anders een vertekend beeld van hoe het programma echt is, kan ontstaan. "Als je de eerste twee minuten kijkt en je stopt, dan kan je het gewoon bestempelen als een programma waarin wordt gediscrimineerd.", zegt Ali.

Respectloos

Vooral het begin kan al heftig ervaren worden, zegt de SBS6-presentator. “Daarin zie je mensen in een kooi zitten, heel respectloos. Als je die niet tot het einde kijkt, ja, dan wordt het lastig discussiëren. Het risico is dat er straks mensen in het land zijn die beledigd zijn.

Overeenkomsten

In de show zet Ali B iedere week vijf groepen letterlijk in hokjes waarna ze moeten reageren op verschillende vragen. De groepen bestaan uit Surinaamse moeders, bikers, minima, boeren of sekswerkers. Ali stelt vervolgens vragen als: Wie is er mantelzorger (geweest), Wie heeft er een fobie die zijn leven beheerst, of Wie is er wel eens eenzaam? Iedereen die zich aangesproken voelt, stapt naar voren. Het idee is dat de op het oog verschillende groepen soms best iets met elkaar gemeen kunnen hebben.

Ali's mensentuin is vanaf maandag 10 juni wekelijks om 21.30 te zien bij SBS6.

 

Meer over