Interview in Pauw

Jeroen Pauw snapte ook niks van Yvon Jaspers

3 Juni 2019 10:48 | amusement | Door Irma Tomas

© Pauw
Jeroen Pauw was zondag te gast in de eerste aflevering van Café Hendriks & Genee en vertelde daar wat hij vond van het  veelbesproken interview met Yvon Jaspers in zijn talkshow Pauw.

Wilfred Genee vroeg Pauw wat hij vond van de uitglijder van Yvon. Jeroen antwoordde dat hij het 'een ingewikkelde kwestie' vond. "Ze had een verhaal dat ik graag wilde horen. Problemen met haar werkgever, ze voelde zich niet gewaardeerd. Daar kun je wat mee in een gesprek." Yvon verhaalde daarna vooral hoe moeilijk haar leven was en dat ze voelde of ze in een oorlogszone verkeerde. Dat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat, omdat de vader en oom van de vermoorde Anne Faber tegenover Yvon zaten.

Nog erger

Een feit dat Jeroen Pauw ook niet was ontgaan. "Als Yvon vertelt hoe erg haar leven is, dan weet je natuurlijk dat iedereen voelt dat er aan tafel iets is wat onmetelijk veel erger is. Maar ik dacht: als ik nu zeg, 'Yvon je weet toch wel dat die mensen tegenover je iets hebben meegemaakt waardoor alles van jou in het niet valt', ik het nog erger zou maken. Dus ik hoopte dat er een moment zou komen waarop Yvon, zich dat zou realiseren en zelf zou zeggen: 'Ja, waar heb ik het eigenlijk over?'"

Dat moment kwam niet.

Meer over