TV-seizoen 2020/2021

Alle aankomende NPO-series op een rij

25 augustus 2020 15:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA

De NPO zet dit tv-seizoen in op een breed aanbod aan tv-series. Van comedy tot drama, alles komt aan bod. Maar wat begint wanneer? Een overzicht.

De NPO maakte eind augustus tijdens de traditionele najaarspresentatie het televisieaanbod bekend. Er is veel geïnvesteerd in divers drama: van nieuwe series tot oude favorieten. We hebben een alfabetisch overzicht gemaakt.

All Stars & Zonen

Tiendelige komische dramaserie en vervolg op de tv-klassieker All Stars. De Swift Boys van toen staan nu nog amper op het veld, maar hebben nog wel hart voor hun club. Als de zaken niet zo lekker dreigen te gaan, slaat de oude garde samen met hun voetballend (schoon)zonen de handen ineen. Te zien vanaf zondag 20 september om 22.00 uur op NPO 3.

Commando’s

Spannende actiethriller waarin oud-commando John geteisterd wordt door de herinneringen aan een mislukte missie in Nigeria. Het verleden achtervolgt hem wanneer een moordenaar zijn voormalige strijdmakkers begint te elimineren. Door die strijd dreigt John meer dan alleen zijn leven te verliezen. Te zien vanaf zondag 30 augustus om 20.25 uur op NPO 3.

Doodstil

Prequel-serie rond het populaire Penoza-personage Luther. We gaan terug naar de jaren 90, de periode waarin de inmiddels geharde crimineel zijn eerste stappen in de drugswereld zet. In het heden heeft Luther zijn handen vol aan een wraakactie op de moordenaar van zijn broer. Te zien vanaf zondag 27 december op NPO 3.

Edelfigurant

Achtdelige, komische onlineserie over het leven van Irma (Loes Schnepper) een ambitieuze actrice die telkens het beste probeert te maken van haar uiterst bescheiden rolletjes. Als edelfigurant staat ze iedere week weer op een andere set. Te zien vanaf vrijdag 11 december op npo3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.

HITTE

Wetenschappelijk onderbouwde webserie waarin een Nederlandse stad geteisterd wordt door een nietsontziende hittegolf. De diverse burgers hebben ieder zo hun eigen manieren om met die ellendige hitte om te gaan. Te zien vanaf 23 september om 15.00 uur op npo3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Het A-Woord

De ouders van de zesjarige Sam weten zeker dat hun kind hoogbegaafd is, maar waarom haalt hij dan voortdurend onvoldoendes? Als de diagnose autisme valt, willen ze er in eerste instantie niet aan. Hun zoon is ‘gewoon normaal’. Maar ondanks hun goed bedoelde en soms hilarische pogingen het beladen ‘A-woord’ te vermijden, beseffen ze gaandeweg dat de norm niet altijd de norm hoeft te zijn. Te zien vanaf maandag 21 september om 21.35 uur op NPO 1.

In real life

Realityserie dat het echte leven laat zien van acht ambitieuze twintigers die op belangrijke kruispunten in hun levens staan. Hoe gaan ze om met hun dilemma’s, wensen, verlangens en angsten? Ze zoeken steun bij elkaar in de hoop samen hun weg in het leven te vinden. Te zien vanaf maandag 16 november om 19.25 uur op NPO 3.

KLEM

Derde en laatste seizoen van de spannende polderkrimi (foto) rond oud-Belastingdienstmedewerker Hugo Warmond (Barry Atsma) die tegen wil en dank steeds meer klem zit in de onderwereld. Ditmaal moet hij als informant aan de slag om zijn naam te zuiveren, maar dat is niet zonder gevaar. Te zien vanaf donderdag 24 september om 21.40 uur op NPO 1.

Niks te melden

Zesdelige komische reeks rond een uniek gegeven: een politieserie waarin nooit iets gebeurd. Zonder actie is er ineens ruimte voor hilarische gesprekken tussen de agenten en ook de boeven blijken lolbroeken. Te zien vanaf zondag 20 september om 22.35 uur op NPO 3.

Ron & Riet vertrekken niet!

Komische jeugdserie rond Ron Boszhard die samen met zijn vrouw Riet (Rian Gerritsen) van plan was een nieuw leven te beginnen als frietbakkers in Spanje. Door de coronacrisis stranden ze echter op een camping in Brabant, maar daar mag Rons moeder nooit achterkomen. Dat leugentje volhouden vereist heel wat hilarisch kunst- en vliegwerk. Te zien vanaf donderdag 17 september om 15.00 uur op Zapp-site / Zapp-app / YouTube.

Rudy’s grote kerstshow

De ouders van de ernstig zieke Sara ontvoeren per ongeluk het populaire kindsterretje Rudy. Terwijl zijn familie alles op alles zet hem terug te vinden, ontdekt Rudy dat zijn kidnappers niet eens zo verkeerd zijn. Hij twijfelt zelfs of hij wel terug wil naar zijn oude bestaan. Te zien vanaf zondag 6 december om 17.50 uur op NPO Zapp.

SpangaS: De Campus

De opvolger van Spangas heet SpangaS: De Campus waarin de scholieren nu niet alleen samen les krijgen, maar ook nog eens samen leven. De campus delen met zoveel verschillende mensen leidt uiteraard tot interessante, romantische en dramatische ontwikkelingen. Ook biedt het ruimte voor onderwerpen die in de afgelopen 13 seizoenen van de soap niet aan bod kwamen. Te zien vanaf maandag 31 augustus om 18.25 uur op NPO Zapp.

Vakkenvullers

Derde reeks van de hilarische serie rond supermarktmanager Ruut en de bonte types in zijn vulploeg. Dit seizoen is ook de Landsuper getroffen door de coronamaatregelen en Ruut neemt alles bloedserieus, waaronder het ouderenuurtje. Dat moeten welwillende BN’ers als Tim Hofman ontgelden. Te zien vanaf 21 september 2020 om 15.00 uur op npo3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.

 

Vliegende Hollanders

Achtdelige dramaserie over luchtvaartpioniers Anthony Fokker en KLM-oprichter Albert Plesman. Tussen 1919 en 1939 zetten zij de Nederlandse luchtvaart met vallen en opstaan op de kaart. Te zien vanaf zondag 18 oktober om 21.20 uur op NPO 1.

Meer over