De TV Knollen

Nieuwe tv-prijs voor slechtste tv-programma's

27 augustus 2019 15:02 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Spreekbuis.nl heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor de slechtste programma's. Het omroepplatform reikt op dinsdag 8 oktober, een dag voor de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring, voor het eerst De TV Knollen uit.

De TV Knollen is de prijs voor slechtste programma in diverse categorieën. Zo komt er een juryprijs voor het slechtste tv-programma, een publieksprijs voor slechtste TV-programma en een publieksprijs voor TV-blunder van het Jaar over het tv-seizoen 2018/2019. De prijs is afgeleid van De Loden Leeuw (voor slechtste reclame) en de internationale Razzie Awards voor slechtste film.

Jury

De jury van De TV Knollen bestaat uit Richard Otto (uitgever Spreekbuis, foto), Vincent Bijlo (columnist en cabaretier) en Maarten Hafkamp (journalist). RTL is goed vertegenwoordigd bij de kanshebbers. Zo zijn onder meer VTBL, Love Island, JENSEN!RTL Late Night en Zomer met Art in de race voor de prijs. TV-kijkend Nederland kan tot 1 oktober haar 'favoriet' inzenden, waarna op 8 oktober de winnaar van de publieksprijs bekend wordt gemaakt.

Meer over