Spanningsbogen

Dit is de Gouden Televizier-Ring van 2019

20 augustus 2019 10:00 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© Jan Willem de Jong
Het is een mooie traditie dat kunstenares Anneke Schat jaarlijks de Gouden Televizier-Ring ontwerpt en maakt. Dit jaar maakte ze weer een pracht van een exemplaar genaamd Spanningsbogen.

De tv-persoonlijkheid die op 9 oktober in de AFAS Live in Amsterdam de Gouden Televizier-Ring 2019 om zijn vinger mag laten glijden, krijgt niet zomaar een sieraad. Dit is die ene 18 karaats gouden Ring die iedereen in tv-land wil hebben. Zelfs Ariana Grande zou haar neus er niet voor ophalen, ook al heeft de zangeres blijkbaar al zeven (!) ringen.


Dit is wat Anneke zelf over het ontwerp van dit jaar zegt: "Door een ritmiek van golvende vormen als een uitspatting in de hoogte te brengen is een spanningsboog opgebouwd. Het uitdagende speelveld van hoogglans gepolijste vlakken en lijnen geven de ring zijn dynamiek. De contravormen verwijzen naar de niet aflatende inzet voor vernieuwing. Dit wordt vertegenwoordigd door de genomineerden van de Gouden Televizier-Ring die zijn gekozen uit verschillende disciplines."

En zo is het maar net.

Maar nu moet er eerst nog worden gestemd.

Stem nu, klik hier!

 

Meer over