Nieuwsuur brengt kerstuitzending vanuit Italië

17 december 2013 15:08 | amusement | Door Televizier

Op 24 december is er een speciale uitzending van Nieuwsuur vanuit het Italiaanse Lampedusa. Verslaggever Twan Huys maakt een special over de enorme stroom aan vluchtelingen op het eiland.

Duizenden immigranten ondernemen vanuit hun moederland een barre tocht vol wanhoop en ellende. Ze zijn op zoek naar een betere toekomst maar komen vaak in ellendige situaties terecht. Huys praat met hulpverleners die de mensen een helpende hand proberen te bieden.

Lokale bevolking

Ook de enorme problemen die gigantische immigrantenstroom met zich meebrengt komen aan de orde. Zo spreekt de Nieuwsuur-verslaggever met de lokale bevolking, die veel hinder ondervindt van de vluchtelingen en zich vaak in de steek gelaten voelt door Europa.  

Speciale locaties

Het is overigens niet de eerste keer dat Nieuwsuur vanuit een speciale locatie filmt. Eerder werden Syrië en Moskou bezocht. “Je moet soms van het Media Park af en de hitte van het nieuws opzoeken. Het meest bedreigende voor een nieuwsrubriek is routine. Als je routineus gaat handelen, wordt het vlak”, aldus hoofdredacteur Joost Oranje.

Nieuwsuur

Nieuwsuur is zes dagen per week om 22.00 uur te zien op Nederland 2. Vanaf 2014 brengt het programma ook nieuws, actualiteiten en achtergronden op zondag.

Meer over