Maarten van der Weijden

NOS en KRO-NCRV zenden poging twee Elfstedenzwemtocht uit

29 mei 2019 14:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Niels de Vries
NOS en KRO-NCRV slaan de handen ineen om verslag te doen van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. De tweede poging om 200 kilometer te zwemmen vindt plaats van 21 juni tot en met 24 juni 2019. De eerste poging staakte Van der Weijden na het zwemmen van 163 kilometer.

Voor deze editie, waarbij opnieuw geld ophalen voor kankeronderzoek het doel is, doet Van der Weijden het iets anders. Rond de doorkomstpunten in de elf steden kan het publiek namelijk met hem meezwemmen. Als de Olympisch zwemkampioen op zaterdag Stavoren aandoet, is het zelfs de bedoeling dat duizenden mensen met hem het water in gaan om geld op te halen. Dit massa-evenement wordt dan ook live uitgezonden.

360-gradencamera

De start in Leeuwarden op vrijdag wordt eveneens in beeld gebracht. Op zondag zijn er flitsen in NOS Studio Sport, voor het NOS Journaal van 20.00 uur en ’s avonds laat. Ook maandag zijn er gedurende de dag flitsen en als Maarten finisht, dan is dat rechtstreeks te zien op NPO 1. Online is Van der Weijden van start tot finish te volgen via een stream met een 360-gradencamera.

Presentatie

De presentatie van het evenement is net als de eerste keer in handen van Dionne Stax. Joris Linssen doet verslag langs de kant en Erben Wennemars is de verslaggever op het water.

Meer over