Kijkcijfers maandag 20 augustus 2018

De TV van gisteren: Nederland kijkt massaal naar huldiging Maarten van der Weijden

21 augustus 2018 07:53 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Maarten van der Weijden voltooide zijn Elfstedenzwemtocht dan wel niet, toch was Nederland vol bewondering voor de zwemmer. 1,4 miljoen landgenoten keken naar zijn huldiging in Leeuwarden.
De Friese stad was uitgelopen voor Maarten die een flink stuk van de 200 kilometer had voltooid om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat lukte, Van der Weijden zwom ruim 2,5 miljoen bij elkaar.

 Maarten trok het hele weekend al veel kijkers.

De slimste mens

Slechts enkele programma's trokken iets meer kijkers dan de zwemmer. De kampeerders van We zijn er bijna kwamen tot 1,5 miljoen en Groeten van MAX kwam tot ruim 1,4 miljoen. Bij De slimste mens (1,2 miljoen) vloog Telegraaf-journalist Wouter de Winter eruit na een tactische zet. Hij liet zijn aantal seconden zakken tot onder dat van concurrent Philip Huff en winst toen de antwoorden niet.

Daarvoor wisten de kandidaten niet wie Dik Trom was. Een gevalletje generatiekloof volgens presentator Philip Freriks. Maar daar dachten de kijkers anders over.

Mr. Frank Visser

Op RTL 4 deed Het Italiaanse dorp: Ollolai het aardig met 584.000 kijkers. Mr. Frank Visser doet uitspraak trok 446.000 kijkers. Deze week ging het nog om een herhaling, volgende week doet de tv-rechter weer nieuwe zaken. Herhaling of niet, dit is de vraag waar het om gaat.

Meer over