Geen volwaardig sportjaar

NOS en NOC*NSF verzetten Sportgala naar 2021

8 Juni 2020 16:57 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Net als tal van sportevenementen schuift ook het NOS | NOC*NSF Sportgala 2020 een jaar door. Zodoende kunnen we dit jaar niet genieten van sporters in galakleding bij de NOS.

De reden voor de verplaatsing is een even duidelijke als eenvoudige. Vanwege het coronavirus is er zodanig veel sport afgelast dat er volgens de organisatie geen sprake is van een volwaardig sportjaar. De prestaties die al zijn neergezet voordat corona de wereld in zijn greep kreeg, tellen wel mee voor de verkiezing van 2021.

Conclusie

“Samen met NOC*NSF hebben we geconcludeerd dat het niet logisch is om verkiezingen en een Sportgala te organiseren. Jammer natuurlijk, maar het is niet anders. De uitzonderlijke prestaties die er wél waren komen in december nog een keer langs. En de allerbesten zetten we nu alvast op de longlist voor de Sportprijzen van 2021”, zegt hoofdredacteur NOS Sport Maarten Nooter.

Twee jaar

Maurtis Hendriks, werkzaam als technisch directeur bij NOC*NSF, snapt het besluit om het Sportgala een jaar te verzetten. "Naast het wegvallen van bepalende evenementen is er ook door heel veel sporters geruime tijd niet of anders getraind. Vanzelfsprekend besteden we eind van dit jaar aandacht aan de Nederlandse topprestaties die ondanks alles nog wel zijn geleverd. Voor het eerst organiseren we volgend jaar de sportverkiezingen over een periode van twee jaar namelijk 2020 en 2021.”

Meer over