Laat de leeuwin niet in zijn hempje staan

Nederlands vrouwenelftal komende vier jaar te zien bij de NOS

25 november 2020 14:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
De NOS heeft de rechten verworven waardoor het de komende vier jaar alle kwalificatieduels van het Nederlands vrouwenelftal mag uitzenden. De Nederlandse Omroep Stichting zal live verslag van de duels doen via televisie, radio en online.

Het Nederlands vrouwenelftal begint in september 2021 aan de kwalificatie voor het WK, dat in 2024 plaatsvindt in Australië en Nieuw-Zeeland. Ook de wedstrijden richting het EK van 2025 zijn in bezit van de publieke omroep.

Olympische Spelen

Naast de kwalificatiewedstrijden zullen ook de belangrijkste oefeninterlands te zien zijn bij de NOS. Eerder had Veronica die rechten nog in handen. Naast de oefenwedstrijden is ook het eindtoernooi van 2022 (Europees kampioenschap) een prooi voor de NOS, alsmede de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, waar de equipe van bondscoach Sarina Wiegman zich voor heeft geplaatst.

Vrouwen Eredivisie

Naast alles wat met de OranjeLeeuwinnen te maken heeft, zijn ook de bestaande afspraken met FOX Sports over de Vrouwen Eredivisie verlengd. Zodoende blijven de samenvattingen ook de komende jaren te zien bij de NOS. Ook zal er een aantal keer per seizoen een livewedstrijd te zien zijn.

Meer over