'De wereld graait door'

NPO onderzoekt hoog salaris Matthijs van Nieuwkerk

12 maart 2019 15:54 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Minister Arie Slob heeft de NPO opdracht gegeven onderzoek te doen naar het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. De presentator zou een manier hebben gevonden om zijn salaris met ettelijke tonnen op te hogen via een speciale constructie.

Bij de NPO mogen presentatoren na de zomer niet meer verdienen dan 194.000 euro, net zoveel als de minister-president. Tot nu toe waren er een handjevol zogenaamde 'uitzonderlijke talenten' die boven dat bedrag verdienden, maar die uitzonderingspositie bestaat straks niet meer.

College Tour

Daar heeft Matthijs van Nieuwkerk iets op gevonden. De Telegraaf onthulde dat de DWDD-presentator zijn salaris voor College Tour zou laten uitbetalen via de externe productiemaatschappij MediaLane. Daardoor zou hij een paar ton extra kunnen verdienen.

De wereld graait door

Peter Kwint van de SP stelde daar kamervragen over en noemde DWDD 'De wereld graait door'. Media-minister Arie Slob vraagt de NPO nu om een onderzoek. Volgens BNNVARA is er niet zoveel aan de hand en is er helemaal geen sprake van een speciale constructie.

Meer over