Bestemmingsplan

Om deze reden moeten de Meilandjes weg uit Hengelo

28 januari 2021 09:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De Meilandjes hebben hun luxe woonboerderij in Hengelo in de verkoop gedaan. Nu hun vertrek uit de Achterhoek een kwestie van tijd is, komt de reden voor hun woonproblemen aan het licht.

Martien Meiland liet bij Linda's wintermaand al doorschemeren dat er problemen waren tussen de familie en de gemeente Bronckhorst over de vergunningen rond hun nieuwe stulpje.

Bestemmingsplan

Op hun woonboerderij hadden Martien, Erica en Maxime elk hun eigen huis. Martien trok in de grote boerderij, Erica koos voor het kleinere woongedeelte en Maxime besloot een van de vele bijgebouwen om te bouwen van garage tot woning voor haar en Claire. Maar daar wringt de schoen. Volgens het bestemmingsplan mag dat helemaal niet.

Opslag

Shownieuws ontdekte dat de gemeente aan de bel trok vanwege het huis van Maxime. Op het bestemmingsplan staat het pand gemarkeerd als opslagruimte, permanente bewoning is verboden. De Meilandjes kregen het niet voor elkaar de vergunningen aan te passen of een uitzonderingsregeling te treffen. Omdat de familie bij elkaar wil blijven, zijn ze gedwongen te verhuizen. 

Huizenjacht

De opnames van het vijfde seizoen van hun realityserie zijn in volle gang. Daarin is ook te zien hoe Martien en Erica alweer aan het kijken zijn naar een nieuw optrekje. Ditmaal willen ze terug naar de Randstad, het liefst in de buurt van hun geboortestreek. Of de huizenjacht iets oplevert wordt komend voorjaar duidelijk als Chateau Meiland terugkeert op de buis.

Meer over