Vanaf 8 oktober

Omroep MAX onthult details van tweede seizoen De Grote Kleine Treinencompetite

16 september 2022 13:04 | amusement | Door Judith Regeling

© Sander Mulkens/MAX
Zaterdag 8 oktober gaat er op NPO1 weer een gloednieuw seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie van start. Omroep MAX heeft daarom alvast wat eerste details onthuld.

Eén ding is duidelijk: de deelnemers van dit jaar krijgen het een stuk lastiger dan hun voorgangers.

De Grote Kleine Treinencompetitie

In De Grote Kleine Treinencompetitie gaat de voor een Televizier-Ster genomineerde presentator André van Duin samen met jurylid Evan Daes en nieuwkomer Joyce van Diepen op zoek naar de beste modelspoorbaanbouwers van Nederland. In de zes afleveringen strijden dan ook zes teams onder leiding van hun teamcaptain tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren.

Verplichte elementen

Het programma lijkt daarmee hetzelfde spoorboek te volgen als vorig jaar, maar toch kent dit tweede seizoen een aantal veranderingen. Zo schuift Joyce van Diepen aan in de jury en ligt de lat voor de kandidaten nóg hoger. Ieder team krijgt namelijk elke week te maken met verplichte elementen die ze moeten verwerken in het ontwerp van hun baan. Hierbij kun je denken aan: hoogte- of diepteverschillen in de baan of een overbrugging van minimaal een meter. De teams moeten dus echt alles uit de kast halen om zich van hun beste kant te laten zien!

Thema-uitzendingen

Ook is er aan elke aflevering een thema verbonden. Die zijn dit jaar: Beroemde treinreizen, Beroemde sprookjes, Nederland oh Nederland, Werk aan de Winkel, Op Vakantie in Europa en de Vier Jaargetijden.

De Grote Kleine Treinencompetitie is vanaf zaterdag 8 oktober wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over