Eén tegen Eenzaamheid

Omroep MAX organiseert tv-actie tegen eenzaamheid

14 augustus 2019 15:48 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX/Hans Vink
Omroep MAX maakt een vuist tegen eenzaamheid met de speciale, avondvullende tv-actie Eén tegen eenzaamheid die op woensdag 16 oktober wordt uitgezonden.

MAX-baas Jan Slagter bevestigde de tv-actie aan het AD.

Eenzame bejaarden

Uit onder zoek van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat ruim de helft van alle 75+'ers in Nederland zich in meer of mindere mate eenzaam voelen. Dat zijn ruim 700.000 mensen. Veel te veel, meent minister Hugo de Jonge en seniorenomroep MAX is het daar mee eens. 

Belpanel

Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren daarom de tv-avond Eén tegen eenzaamheid. Ze willen het taboe op het onderwerp doorbreken door eenzaamheid een gezicht te geven en stil te staan bij diverse initiatieven om contact tussen mensen te stimuleren zoals koffiecorners in supermarkten en Automaatje, een vrijwillige vervoerservice die landelijk actief is. Ook is er een belpanel dat geen geld maar ideeën inzamelt om iets te doen aan de eenzaamheidsepidemie. 

Taxi Slagter

Tijdens de tv-avond steekt Jan ook de handen uit de mouwen. Hij bemant een taxi en biedt zijn klanten een luisterend oor. Maar, zo belooft hij: "Het moet sowieso geen zielige, maar vooral positieve avond worden."

Meer over