Sybrand neemt waar

Omroep MAX verklaart afwezigheid André van Duin bij Doorbakken

19 april 2022 18:21 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Sybrand Niessen is al twee weken te zien als presentator van Doorbakken. Nu blijkt waarom André van Duin verstek moet laten gaan als het gezicht van de Heel Holland bakt napraatshow.

"Thuisbakkers klaar? Doorbakken maar!", met die woorden opent André van Duin doorgaans Doorbakken, maar de afgelopen uitzendingen was het ineens zijn MAX-collega Sybrand Niessen die de bekende tekst uitsprak.

Ziekte

Sybrand maakte zijn Doorbakken debuut in de aflevering van zondag 10 april omdat Van Duin ziek was. André verscheen zelf nog in een videoboodschap om zijn vervanger succes te wensen. Maar een week later stond Sybrand wederom in de studio terug te blikken op Heel Holland bakt en de baksels van kijkers te proeven. 

Richard Groenendijk

Sybrand kweet zich keurig van z'n presentatietaak, maar zijn aanwezigheid was onbedoeld zuur voor Richard Groenendijk. De cabaretier had speciaal voor André saucijzenbroodjes gebakken, de absolute lievelingstraktatie van de 75-jarige komiek. Als André langskomt bij Richard bestelt hij vooraf al deze lekkernij. 

Hans Klok

In de uitzending zelf werd niet duidelijk waar Van Duin was, maar uit navraag bij Omroep MAX blijkt de verklaring voor zijn afwezigheid eenvoudig. Er worden meerdere afleveringen van Doorbakken op één dag opgenomen. André mistte door zijn ziekte dus de opnames van twee afleveringen, maar zondag 24 april is hij weer van de partij. De bekende bakfan is dan Hans Klok.

Meer over