Het slotapplaus voor mijn moeder

Omroep MAX zendt afscheidsdocumentaire Liesbeth List uit

7 maart 2021 10:33 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Omroep MAX

Liesbeth List overleed op 25 maart 2020 op 78-jarige leeftijd in haar woonplaats Soest. Omroep MAX zendt iets meer dan een jaar later een afscheidsdocumentaire over de Nederlandse chansonnière en actrice uit.

De documentaire heet Het slotapplaus voor mijn moeder en is gemaakt door Elisah Baijens, de dochter van de vorig jaar overleden zangeres. "Corona verhindert de grootse uitvaart die haar dochter haar had willen geven. Een uitvaart waar alle fans, vrienden en bekenden van Liesbeth haar de laatste eer hadden kunnen bewijzen", schrijft Omroep Max in een bericht op haar website.

Herdenken

Om Liesbeth List alsnog een groots afscheid te bezorgen, sprak dochter Elisah met onder anderen Tom Egbers, Typhoon, Frank Boeijen en Albert Verlinde over haar moeder. Samen halen ze herinneringen aan List op en herdenken ze haar werk en haar als persoon.

Prijzen 

List, die geboren werd als Elisabeth Dorathea Driessen, ontving in haar carrière verschillende prijzen, waaronder Edisons, een Gouden Harp en de John Kraaijkamp Musical Award. Ook werd ze geroemd om haar duetten met Ramses Shaffy.

Het slotapplaus voor mijn moeder is vrijdag 19 maart om 19.50 uur te zien bij Omroep MAX op NPO2.

Meer over