Internationale superster

Deze wereldster deed mee aan Vlaamse The Masked Singer

7 februari 2022 16:38 | amusement | Door Janine van Rooden

© VTM

Niet alleen in Nederland is The Masked Singer razend populair, ook in andere landen is het een doorslaand succes. In België vond afgelopen weekend een wel heel bijzondere ontmaskering plaats.

Op dit moment is er een nieuw seizoen van The Masked Singer op televisie bij onze Zuiderburen. In de vierde aflevering keek het Vlaamse publiek vol verbazing naar de ontmaskering van het karakter Edelhert. Niemand minder dan wereldster Johnny Logan bleek al die tijd in het pak te zitten.

Helmut Lotti

Er werden namen genoemd als Helmut Lotti en Jasper Steverlinck, maar uiteindelijk bleek het Mr. Eurovision te zijn die achter het masker schuilging. De monden van panelleden Karen Damen, Kevin Janssens, Jens Dendoncker en Elodie Ouedraogo vielen dan ook open van verbazing. De hints die door Edelhert werden gegeven in de afleveringen, waren namelijk ook in het Nederlands ingesproken door Johnny zelf.

Johnny Logan

"Het was een geweldige ervaring, vooral door de mensen waarmee ik heb mogen werken", zegt Johnny. Hij vervolgt: "Ik kan niet zeggen dat ik van het masker genoten heb. Het hoofd was instabiel en loodzwaar. Op een bepaald moment wilde ik het er gewoon af gooien en zeggen: ik stop ermee. Je kan niet ademen en je kan niet performen. Het is een van de moeilijkste dingen die ik ooit deed." Toch vertelt Johnny het wel erg leuk te hebben gevonden: "Ik heb er ongelofelijk van genoten."

Voor Johnny was het een kleine trip down memory lane om naar België te komen voor de opnames van het programma; in 1987 won hij namelijk in Brussel het Eurovisie Songfestival

Meer over