na Disney+

Ook Apple TV+ start in november

20 augustus 2019 14:26 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Disney kondigde maandag de lancering van Disney+ op 12 november aan en nu worden de geruchten steeds sterker dat ook Apple haar dienst Apple TV+ diezelfde maand lanceert.

De twee concurrenten van Netflix gaan elkaar en Netflix dus flink dwarszitten tegen het einde van dit jaar. Waar Disney meteen alles in de strijd gooit, zeggen bronnen dat Apple rustig begint met slechts vijf eigen series. Apple TV+ gaat eigen content maken, maar ook bestaande films en series streamen. De dienst wordt behoorlijk wat duurder dan Disney+. Apple TV + moet 9,99 dollar per maand gaan kosten terwijl Disney 6,99 euro is. 

Duur

Je zou zeggen dat zoveel online streamingdiensten tegelijk elkaar de markt uit werken. De consument kan tenslotte geen abonnement op alle diensten nemen, dat wordt simpelweg te duur. En tijd om alles te kijken zit niet in een dag. Disney en Apple maken het leven niet goedkoper maar misschien wel iets makkelijker. Er gaan namelijk ook geruchten dat Disney straks kan worden gestreamed via een Apple TV+. 

Disney+ is meteen vanaf de start op 12 november in Nederland te zien. We moeten even afwachten of Apple TV+ ook meteen buiten Amerika beschikbaar zal zijn. 

Vergeet niet te stemmen op de Gouden Televizier-Ring

Stem nu, klik hier!

Meer over