Helaas

Opgelicht?! en Blauw Bloed waarschijnlijk ook foetsie

18 mei 2021 16:39 | amusement | Door Irma Tomas

© Nico Kroon
Opgelicht?!, Blauw Bloed zijn hoogstwaarschijnlijk geen lang leven meer beschoren. De NPO is in overleg met de EO en Avrotros over nieuwe journalistieke programma's.

Eerder kwam directeur Video van de NPO Frans Klein al met de treurige mededeling dat de zendtijd van de NPO-programma's Kassa en Radar ingeperkt wordt en dat Andere Tijden helemaal naar de naar de geschiedenisboeken verdwijnt.

20-49 

Nu blijkt dat de toekomst van Opgelicht?! met Jaap Jongbloed en Blauw Bloed met Jeroen Snel er ook al niet rooskleurig uitziet. Volgens de NPO komt er dus wel nieuw journalistiek werk voor terug, maar moet er ook meer ruimte komen voor amusement omdat de voor commerciële doeleinden belangrijke leeftijdsgroep 20-49 daar graag naar kijkt. 

Een beetje lachen

In het NRC zegt Frans Klein op de vraag of er te weinig amusement is op de Nederlandse tv: "Vergeleken met de ons omringende landen wel ja. Dus tegen iedereen die nu zegt: ‘Gaan ze wéér zoveel geld naar amusement brengen’, wil ik zeggen: mogen we ook een keer ontspannen en een beetje lachen?”. 

Petitie

Om het voortbestaan van Radar en Kassa te waarborgen is een petitie gestart, die is na bijna twee dagen al door ruim 86.000 mensen ondertekend. 

Meer over