The Sound of Music

Dit is de winnares van Op zoek naar Maria!

4 april 2021 21:55 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer

Zondagavond was na zeven weken musicalgeweld de finale van Op zoek naar Maria te zien bij AVROTROS op NPO1. Presentator Frits Sissing kroonde Nandi van Beurden na een bloedstollende eindstrijd tot winnares.

Nandi van Beurden trapte af met het nummer All That Matters (Finding Neverland). Later in de show voerde ze Ergens in de sterren in duet met William Spaaij op. Natascha Molly betrad samen met René van Kooten het podium om Meer vraag ik niet van jou uit The Phantom of the Opera ten gehore te brengen. Ook zong ze solo het nummer And I Am Telling You I’m Not Going uit Dreamgirls.

Tessa

Derde finaliste Tessa Sunniva zong tijdens de finale het nummer Mijn leven is van mij uit Elisabeth, vele malen vertolkt door juryvoorzitter Pia Douwes. Ook zong zij samen met Milan van Waardenburg, met wie zij samen in Anastasia stond, het nummer Beauty and the Beast uit de gelijknamige musical. Die twee optredens waren voor Tessa niet genoeg om de sing-off te halen. Zij moest als eerste de finale verlaten nadat het publiek haar niet genoeg stemmen had gegeven.

Sing-off

Uiteindelijk waren het Nandi en Natascha die via de sing-off moesten uitmaken wie zich tot Maria kroonde en een rol in The Sound of Music bemachtigde. Ze begonnen met een duet van I Will Follow Him, gevolgd door twee solo-optredens waarbij hetzelfde nummer werd opgevoerd. Nandi begon met De Hoogste Bergen, waarna het laatste woord aan Natascha was.

Nandi

Het publiek stemde uiteindelijk enkele minuten later Nandi van Beurden naar de overwinning. Zodoende mag de Tilburgse de hoofdrol vertolken in de musical van The Sound of Music, die vanaf 16 juni draait in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Meer over