Korter, later, minder...

Politie luidt noodklok om ingekort Opsporing Verzocht

29 oktober 2020 09:08 | amusement | Door Jef Willemsen

© Elvin Boer
Opsporing verzocht gaat op de schop: het misdaadprogramma krijgt vanaf januari minder zendtijd en een ander uitzendmoment. De politie is bezorgd.

AVROTROS bevestigt dat Opsporing verzocht vanaf 2021 minder vaak op televisie is en ingekort wordt: van 60 naar 30 minuten met een stop van 14 weken. Dit alles wél in goed overleg met het Openbaar Ministerie waar de politie onder valt.

Zomerstop

In de nieuwe plannen wordt het live-programma van Anniko van Santen voortaan niet om 20.30 maar om 21.30 uur uitgezonden en is er sprake van een zomerstop. Een woordvoerder van de politie heeft hier moeite mee, het nieuwe tijdstip en een afname aan afleveringen zou het aantal tips dat Opsporing verzocht oplevert niet ten goede komen. Of, in hun eigen woorden: "Criminaliteit stopt niet in de zomer".

Beter tot z'n recht

De NPO denkt hier anders over: "Opsporing verzocht blijft een prominente plek houden op NPO 1. We vernieuwen doorlopend en samen met AVROTROS willen we ook dit programma toekomstbestendig houden. Zo denken we dat Opsporing Verzocht nog beter tot zijn recht komt om 21.30 uur op de vaste dinsdagavond."

Meer over