Definitief

Oudejaarsconference Youp van 't Hek gaat door

20 december 2020 09:18 | amusement | Door Faye Heijnis

© Bob Bronshoff/Hekwerk Theaterproducties
De oudejaarsconference van Youp van 't Hek op NPO 1 gaat door. Dit maakte de cabaretier zaterdagavond bekend in Even tot hier. Er bestonden lang twijfels vanwege corona.

Maar nu is de knoop definitief doorgehakt. 

Oudejaarsconference Youp van 't Hek 

Van 't Hek gaf in november al aan te twijfelen over zijn oudejaarsconference. "Ik speel nu in de zalen waar het kan. Maar als ik toch denk dat ik de sfeer niet goed krijg, doordat de zaal maar voor de helft of een kwart gevuld kan zijn, dan neem ik 1 december het besluit of ik de voorstelling wel of niet op tv wil uitzenden", zei hij toen. Uiteindelijk heeft de cabaretier dus het besluit gemaakt om zelfs zónder publiek de conference toch door te zetten. Waar en hoe is alleen nog niet duidelijk; alle theater zijn dicht vanwege de strengere coronamaatregelen. De voorstelling mag wel vanuit een tv-studio worden uitgezonden. 

Guido Weijers 

Nu is het nog even wachten op het verlossende antwoord over Guido Weijers en zijn oudejaarsconference op RTL 4. Hij gaat 'm doen, maar hóé is nog even spannend: "Er wordt nu gefocust op het maken van een goede uitzending en op de manier waarop dat veilig kan", zo zei zijn manager onlangs.

Meer over