"Niet zien aankomen"

Overlijden castlid Flikken Maastricht schokt fans

15 December 2018 09:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Niemand is veilig in het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht, tot die schokkende conclusie kwamen fans van de misdaadserie na het zien van de tweede aflevering waarin een vast castlid de dood vond.

In de laatste minuten van de show werd het levenloze lichaam van politiebaas Frieda Miechels (Ria Eimers) aangetroffen. De chef van de Maastrichtse dienders bleek in haar eigen achtertuin te zijn overleden, wat maar weer bewijst dat niemand onschendbaar is dit seizoen en dat het noodlot bij vlagen de grootste sluipmoordenaar is. 

Zes seizoenen

Ria Eimers (66) vertolkte de rol van de autoritaire maar rechtvaardige Frieda zes seizoenen. Ze was sinds 2012 te zien en maakte in haar eerste minuten al direct indruk op zowel de kijkers als de personages door kordaat de leiding te nemen. Nu ze wegvalt, blijft iedereen in shock achter. Na de uitzending werd op Twitter massaal nagepraat.

De makers van Flikken Maastricht stookten het sentimentele vuurtje lekker op met een mooi eerbetoon aan de overleden Frieda. Over het algemeen werd met lof gereageerd. Sommige fans zagen de bui al hangen. Anderen waren in shock. Uitzonderingen daargelaten, uiteraard…

Meer over