'Wel even stomen'

Pakken The Masked Singer verpatst aan internationale edities

20 november 2020 11:24 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© rtl
RTL heeft met The Masked Singer goud in handen, maar om het programma zo’n succes te laten zijn moet er met goud gesmeten worden. De pakken waar de deelnemers in zitten zijn namelijk niet goedkoop en dus moet er wat terugverdiend worden.

Samantha Steenwijk, die aan de zangshow meedeed als de Kameleon, doet op Radio Veronica uit de doeken wat het kostenplaatje van een pak is. “Ze hebben mij verteld dat die pakken ruim 10.000 euro per stuk zijn.”

Verkocht

Samantha wilde haar pak graag mee naar huis nemen, maar nadat ze de prijs te horen kreeg liet ze hem toch maar achter. Zodoende staat het pak van de Kameleon in een opslag bij de pakken uit het eerste seizoen van The Masked Singer. Overigens zijn er drie pakken die daar niet staan, vertelt Samantha. “Ik heb inmiddels vernomen dat er al drie pakken verkocht zijn aan het buitenland. Vanaf nu gaat Nederland dus wel pakken uitleveren.”

Nieuw 

Met de beslissing om de pakken te verkopen is de zangeres het zeker eens. “Ze zijn gewoon te duur om te laten liggen, dat is hartstikke zonde. Maar goed, mijn pak was helemaal nieuw, dat was voor mij gemaakt”, denkt ze toch nog met weemoed terug aan haar deelname aan The Masked Singer.

Winnaar 

Samantha moest in de halve finale het strijdtoneel verlaten. Uiteindelijk werd het tweede seizoen van The Masked Singer gewonnen door 3JS-zanger Jan Dulles, die als Neptunes verkleed was. Hij versloeg in de finale Noortje Herlaar.

Meer over