Guinan komt terug

Patrick Stewart biedt Whoopi Goldberg rol in vervolg Star Trek Picard

23 januari 2020 10:01 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot CBS All Access
Het eerste seizoen van Star Trek Picard is vandaag gestart, maar hoofdrolspeler Patrick Stewart heeft Whoopi Goldberg al vastgelegd voor het vervolg. 

Stewart vroeg Whoopi live op televisie tijdens een interview bij The View of ze terug wil keren als Guinan in het tweede seizoen van de serie. 

Rolmodel

De doorgaans onverstoorbare Whoopi was merkbaar geraakt door het aanbod en kwam moeilijk uit haar woorden. Uiteraard accepteerde ze het aanbod. Aan tafel verklaarde ze de reden voor alle emotie: ze was ontroerd omdat ze zulke warme herinneringen koestert aan Star Trek. De originele serie was in de jaren zestig een openbaring voor haar: voor het eerst zag ze dat donkere acteurs, met name Nichelle Nichols als Uhura, een volwaardig deel van de cast kunnen zijn. Nichols werd voor Whoopi een rolmodel. Toen Star Trek: The Next Generation van start ging in 1987 vroeg Whoopi of ze misschien een rolletje kon krijgen om voor een nieuwe generatie dat rolmodel te zijn. 

Guinan en Picard

Dat rolletje werd Guinan, een wijze barvrouw aan boord de Enterprise die duizenden jaren oud is, over mysterieuze krachten beschikt en een diepe band heeft met Patrick Stewarts personage Jean Luc Picard. De rol van Guinan was Whoopi dierbaar, niet alleen omdat ze een geweldige tijd had tijdens de opnames, maar ook omdat Guinan het laatste vaste personage was dat door Star Trek-bedenker Gene Roddenberry zelf is gecreëerd.

De opnames van Star Trek: Picard seizoen 2 gaan komend voorjaar van start. In het eerste seizoen keren andere Trek-oudgedienden als Jonathan Frakes (Riker, foto), Marina Sirtis (Troi), Brent Spiner (Data) en Jeri Ryan (Seven of Nine) terug.

Meer over